Ingredienser
Omeletten
- 6 skivor ost (gärna präst, brännvinsost etc)
- 2 st ägg
- 2 msk grädde
- 1 nypa salt
Förslag på fyllningar
- rökt kalkon, oregano, tomat, färskost
- kallrökt lax, färskost, babyspenat
- basilika, mozzarella
- chevré, ruccola
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, grädde och salt i en skål.
- Hetta upp en medelstor stekpanna (helst non-stick).
- Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills osten smält helt och det bildas små bubblor.
- Häll över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om.
- Sänk temperaturen. Lägg på din favoritfyllning på ena halvan. Stek i någon minut till. När äggblandningen börjar stelna (ej helt utan kan vara lite lös längst upp), vänd över halva omeletten så att omeletten blir som en halvmåne.
- Stek i nån minut till. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med en god sallad.
Frida säger
Hej! Jag älskar din omelett och har lyckats med den många gånger, men de sista gångerna flyter osten ut när jag häller i äggen och den samlar sig i kanterna. Då fastnar också äggen i mitten. Har du råkat ut för detta? Ska man ha så pass hög värme att osten blivit hård innan man häller i äggen, eller häller jag i äggen innan osten börjat bubbla? Tacksam för tips! ☺️
JillW säger
Hej! Svårt att säga. Kan kanske bero på vilken ostsort som man använder och temperatur i pannan. Men jag brukar vänta tills osten är typ genomskinlig och bubblar. Lycka till!
Joana säger
Godaste omeletten jag ätit!!! 🙂 Tack för alla goda recept Jill!
JillW säger
Vad kul!
Linda Wenthe säger
Tveklöst tidernas godaste omelett!
Linda säger
Hej Jill!
Stämmer det på ett ungefär att omeletten innehåller 642 kalorier?? När jag skrev in den på lifesum så stod det 642 kalorier ?
Den var supergod!!
JillW säger
Hej! Har tyvärr ingen aning. Min matfilosofi går ut på att äta maten inte räkna den hehe. Kul att du gillade den!