Överraska familjen med hemgjord kebab! Det är lättare än vad man kan tro. Sevans spännande Shawarmakrydda, utan socker eller onödiga tillsatser, ger kebaben en otroligt härlig smak. Servera gärna tillsammans med en god yoghurtsås och auberginepuré.
Ingredienser
Kalkonkebab
- 1 kg kalkonfärs
- 2 st ägg
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 2 tsk harissa
- 1,5 msk shawarmakrydda (Kryddblandningen innehåller kryddpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära, nejlika, kardemumma och sumac)
- 1,5 tsk salt
Vitlökssås
- 2 dl yoghurt
- 2 tsk mynta
- 1 st vitlöksklyta pressad
- 1 tsk tahini
- salt
- paprikapulver
Instruktioner
Kalkonkebab
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Blanda samman samtliga ingredienser. Lägg ner färsblandningen i en brödform eller forma som en köttfärslimpa på en bakplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kebaben svalna.
Vitlökssås
- Blanda samman samtliga ingredienser. Smaka av med salt.
- Toppa med paprikapulver och olivolja.
Anteckning
TIPS! Låt helst kebaben stå kallt över natten så går den superlätt att strimla i tunna skivor. Värm då på i stekpannan eller i ugn före servering.
Lämna ett svar