En glutenfri-variant av Chicken nuggets som är minst lika god som originalet. Variera genom att tillsätta vitlök i äggblandningen och chiliflakes och koriander i ”mjölet”. Servera med några goda dippsåser och sallad.
Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfilé
- 2 st ägg
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- färska örter
- rapsolja
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Skär kycklinglårfilén i småbitar.
- Vispa upp två ägg i en skål. Blanda ihop sesamfrön och mandelmjöl med kryddor och örter. Blanda runt kycklingbitarna med äggen och vänd dem sedan i mjölblandningen.
- Sprid ut kycklingen på ugnsplåten (eller två om det blir trångt), ringla över rapsolja och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader eller tills de är klara och fått färg.
Lämna ett svar