Får jag fresta med några fluffiga chokladpannkakor? Förutom att de är supergoda så är de även glutenfria och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också lågkolhydratvänliga.
Ingredienser
Ricottapannkakor
- 5 st ägg
- 250 g ricotta
- 1 dl mandelmjöl (eller 0,5 dl kokosmjöl om nötfritt)
- 1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 msk fiberhusk
- Eventuell sötning
- Smör att steka i
Chokladsås
- 2 dl grädde
- 1 msk kakao
- 1 msk sötning (lika sött som socker)
- 2 rutor mörk, gärna sockerfri, apelsinchoklad
Toppingförslag
- vispad grädde
- Rostade hasselnötter
- färska bär
- kokosflingor
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Vispa sedan i resten av ingredienserna och stek pannkakorna på medelvärme i smör.
- Koka upp samtliga ingredienser till chokladsåsen och ställ åt sidan.
- Servera pannkakorna med dina favorittillbehör
Lämna ett svar