Barnsligt goda läckerbitar med smak av pepparkaksdeg och knapriga rostade mandlar. Perfekt att bjuda på till advent.
Ingredienser
Bollarna
- 100 g smör
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk nejlika
Runt om
- 1,5 dl mandelspån rostade
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig.
- Rulla till små bollar.
- Rosta mandelspånen i en torr panna, om inte färdigrostade, och krossa sedan mandelspånen något.
- Rulla bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna.
Anteckning
TIPS! Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda.
[…] Receptet kommer ifrån jillsmat […]