Rödspätta är billigt, gott och enkelt att variera. Här är en fylld variant som jag serverade med lättkokt broccoli som blandas med salt och några klickar smör före servering. Som vanligt när man köper fisk, se till så att den är MSC och/eller KRAV-märkt.
Ingredienser
- 8 st rödspättafiléer
- 250 g cottage cheese (keso)
- 1 st ägg
- 1 st finhackad rödlök
- 3 msk färsk riven pepparrot eller 1 msk på tub
- 0,5 dl finhackad dill
- 1 krm peppar
- 0,5 tsk salt (i kesoröran)
- 1 dl grädde
- 0,5 tsk salt (blandas med grädden)
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Blanda samman keso, ägg, rödlök, pepparrot och kryddor.
- Lägg en klick av röran i mitten av varje filé och vik över kanterna, lägg med flikarna nedåt i en ugnsform med höga kanter.
- Blanda grädden med det som blev över av fyllningen samt salt. Häll det över fisken.
- Tillaga i ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
Christina säger
Mmm detta var riktigt smarrigt!