Lax i ugn med smaker från det Japanska köket. Wasabiaiolin gör du lätt som en plätt med stavmixern. Servera gärna med ruccola eller stekt kål med sesamolja.
Ingredienser
Laxen
- 600 g laxfilé
- 1 msk wasabi
- 2 msk gari (sushi-ingefära)
- 1 msk japansk soya
- 1 msk rostade sesam
Wasabiaioli
- 1 st ägg
- 2 dl rapsolja (kallpressad tycker jag fungerar bra)
- 3 tsk wasabi
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
Instruktioner
Laxen
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Skär laxen i portionsbitar. Bred på wasabi, lägg på gari, soya och toppa med sesamfrön.
- Tillaga i cirka 20 minuter.
Wasabiaiolin
- Kläck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
- Ställ stavmixern mot botten och börja mixa. Rör den sedan försiktigt upp och ner, lite åt gången så att du mixar in det översta lagret av oljan sist.
- När aiolin blivit vit/gul och krämig, tillsätt vitlök och wasabi. Mixa. Smaka av med salt.
Sandras Matkrypin säger
Låter som en toppengod rätt, helt i min smak!
Va fin sidan har blivit, verkligen personlig och välarbetad 🙂
JillWW säger
Tack så jättemycket Sandra! Kram!
Anna Holmqvist säger
Det var en av de godaste rätterna som jag har ätit! Tack för superbra recept och inspiration!!
JillWW säger
Så kul att höra 😉 Kram
Carina L säger
SÅ sjukt god!! Tack för ännu en gudomlig maträtt!