Ett av mina favoritbröd som passar utmärkt till buffén eller som tillbehör till en god soppa. Fungerar bra att frysa in och plocka fram vid behov.
Ingredienser
- 4 st ägg
- 200 g färskost (typ Philadelphia)
- 1 tsk salt
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- olivolja
- kalamataoliver
- soltorkade tomater
- rosmarin
- flingsalt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa samman ägg och färskost. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
- Täck en plåt/form med oljat smörpapper. Bred över smeten och toppa med urkärnade oliver, strimlade soltorkade tomater, färsk eller torkad rosmarin, olivolja och lite flingsalt.
- Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter till brödet fått en fin gyllene färg.
Carina L säger
Hur stor plåt/form brukar du ha?
JillWW säger
Hmm Typ 20 x 30? 🙂
Emelie säger
Hej!
Jag gör gärna din foccacia, tycker den är supergod! Dessutom lämpar den sig fantastiskt bra som pizzabotten, om man tar bort oliverna och dom soltorkadetomaterna.
Jag brukar baka ut den på en hel plåt och förgrädda i ca 15 minuter så har du den godaste lchf pizzabotten jag någonsin ätit! 🙂
Tack för ett fantastiskt recept!
Emelie
JillW säger
Vad roligt att höra! 🙂 Kram