Toppa rysk- eller turkisk yoghurt med min mammas kryddiga och knapriga granola så är helgfrukosten räddad. Även supergott som strössel till glass. Lägg gärna till en näve färska bär för extra smak och lyxig känsla.
Ingredienser
- 2 dl mandlar
- 2 dl hasselnötter
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokosflingor
- 0,5 dl linfrön
- 3 msk xylitol, sötströ eller fibersirap gold
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 3 msk kokosolja , smält
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka mandel och hasselnötter grovt. Blanda tillsammans med fröna på en bakplåt.
- Blanda ihop sötning och kryddor i en liten skål. Blanda med nöt- och frömixen. Häll över smält kokosolja och blanda allt ordentligt.
- Rosta i ugnen i 30 minuter. Rör gärna runt med en stekspade efter halva tiden så att granolan blir jämnt rostad. Låt svalna och servera tillsammans med en fet yoghurt.
Lämna ett svar