Vanlig inlagd sill innehåller över 20% socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis nu när man äter socker så sällan. Här kommer en helt sockerfri sillvariant där sötman istället kommer ifrån äpple.
Ingredienser
Fyllningen
- 1 st inläggningssillfilé (1 st väger cirka 50g)
- 300 g Philadelphiaost
- 1 st rödlök liten
- 1 st äpple
- 3 msk pepparrot färsk riven
Botten
- Valfritt lågkolhydratbröd
Garnering
- finhackad gräslök
- rädisor
Instruktioner
- Finhacka sillen, äpplet och rödlöken. Blanda samman med färskosten och pepparroten.
- Stansa eller skär ut brödet och lägg dem i botten av små raka skålar, klädda med plastfolie.
- Fyll formarna med fyllningen och förvara i kylskåpet tills servering.
- Ta ur bakelserna ur formarna och toppa med den finhackade gräslöken och rädisor.
Anteckning
Tips! Kan med fördel göras dagen innan.
Mathilda säger
Vad använder du för brödrecept här? Något som finns på bloggen? 🙂
JillW säger
Alla fungerar bra 🙂 Bara att breda ut det på ugnsplåtspapper istället för att göra frallor av dem.
Lycka till!