Min svenska och glutenfria variant på langos med smak av Västerbottenost. Försvinnande goda!
Ingredienser
Langos
- 150 g västerbottenost
- 3 st ägg
- 100 g Philadelphiaost
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- smör eller kokosfett att steka i
Topping
- 80 g löjrom
- 1 st rödlök
- 2 dl crème fraiche
- 1 knippe gräslök
Instruktioner
- Mixa samman samtliga ingredienser till langossmeten. Låt svälla i cirka 5 minuter.
- Stek dem i fett till de fått en fin färg på båda sidor. Lägg dem på ett hushållspapper när de är klara.
- Lägg upp på serveringsfat och toppa med finhackad rödlök, gräslök, crème fraiche och löjrom.
Sandras Matkrypin säger
Åh, jag som älskar langos! Dessa måste ju testas 🙂 Tack!
Margaretha säger
Hej.
Har gjort dessa langos så många gånger och vi älskar dom. Men vet du om man kan göra dessa i ugnen också?
JillW säger
Hej! Det kan man absolut göra ?. Testa ca 175 grader i 10 minuter.
Åsa säger
Hej! ÄR dom stekta på ett Plättjärn ?
JillW säger
Hej! Nej, men det skulle fungera fint 🙂
Joakim säger
Hej,
Kan man göra dom dagen innan eller ska dom göras direkt innan servering?
Jill Wallentin säger
Hej! Gör dem helst direkt innan servering. Degen kan du förbereda innan. Lycka till!