En uppskattad klassiker i glutenfri tappning med goda tillbehör som kallrökt lax, crème fraiche, rom, räkor, dill och avokado. Ett hit på buffébordet!
Ingredienser
Glutenfri pajbotten
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 1 msk fiberhusk
- 1 st ägg
Fyllningen
- 2 st ägg
- 2 dl grädde
- 200 g västerbottenost riven
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Pajbotten
- Ställ in ugnen på 180 °C.
- Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen ( i matberedaren tar det endast några sekunder).
- Bred ut pajdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter.
Fyllningen
- Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar. Häll i fyllningen i den förgräddade botten.
- Grädda pajen i ca 20 minuter eller tills den stabiliserat sig och fått fin färg.
- Låt svalna något och servera med dina favorittillbehör.
Lämna ett svar