En krämig och smakrik soppa som även är mättande - trots avsaknad av både kött och mejerier. Supergod rätt som du slänger ihop på under 30 minuter
Ingredienser
- 1 st blomkålshuvud stort
- 3 msk kokosfett
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 2 msk curry gärna madras
- 2 tsk hel spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chili
- 2 tsk salt
- 4 dl kokosmjök eller kokosgrädde
- vatten till önskvärd konsistens
- 0,5 dl färsk koriander hackad
Instruktioner
- Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme. Akta så att det inte bränns.
- Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna. Häll i kokosmjölken och cirka 2 dl vatten. Lägg på lock och låt koka tills blomkålen blivit mjuk, cirka 15 minuter.
- Mixa soppan slät och tillsätt vatten tills önskvärd konsistens. Smaka av med eventuellt mer chili eller annan krydda.
- Tillsätt koriandern och servera.
Malin säger
Jättegod och smakrik soppa!
Kathryn säger
Jättegod och enkel soppa. Tack för den!
Tommie Secher säger
Jag bytte ut 2 msk curry mot 2 tsk röd thai curry paste och det blev helt fantastiskt 😀
JillW säger
Vad härligt! 🙂 Tack för tips!
Minou säger
Jättegod soppa. Lade till potatis. Mixar sällan soppor fåvi hillar att ha bitar i soppan. Nu mixade jag en del av grönsakerna och lämnade i lite bitar.
ingrid drevin säger
Jättegod soppa. En hel bukett av smaker utvecklades som höll sig länge i munnen.