Det kändes passande att mitt första inlägg på min nya företagshemsida skulle handla om det gångna året för att nu kunna blicka framåt. Om jag skulle sammanfatta 2013 med ett ord skulle det vara ”händelserikt”. Här kommer en lista över mina största händelser 2013.
Februari – Magdas LCHF-träff
Det känns som att det var huuur länge sedan som helst som Magda (magdaslchf på Instagram) anordnade en LCHF-träff nere i Malmö. Det var där vi träffade varandra för allra första gången efter flera månaders kommunikation enbart via Instagram. Blyg som jag är bjöd jag mer eller mindre in mig att bo hemma hos henne istället för att låna hennes tomma lägenhet som höll på att renoveras.
Jag var lite nervös innan jag åkte ner, jag menar hon kanske var värsta psykopaten (och hon tänkte sannolik samma sak om mig). Såg framför mig hur jag vaknade upp mitt i natten och hur hon stod vid sängen och glodde på mig med uppspärrade ögon. Som tur var slapp jag den upplevelsen. Den enda som glodde på mig mitt i natten var hennes sällskapliga katt Gizmo som hade brutit sig in i sovrummet.
Det kändes som jag och Magda hade känt varandra hur länge som helst fast vi just hade träffats. Lite som att bli kär, fast i en vän lixom (här kommer Magda skrika ”GAY” men det står jag för haha).
Den helgen träffade jag också duktiga Tove (toveshalsa på Instagram) för första gången som nyligen hade gått klart Anna Halléns kostrådgivarutbildning. Hon höll sin första föreläsning för oss i Magdas vardagsrum. Hon håller nu på att starta eget företag och gissa vem som fått äran att göra hennes logotyp och hemsida? Moi 🙂
Det var också då som jag och Magda träffade vår tredje musketör Josefin (josseliving på Instagram). Vi hängde ihop hela helgen och avslutade vistelsen med en pangbrunch. Dessa bönor kommer jag snart att åka till Thailand med för att delta på Magdas bröllop. Det hade man ju knappast kunnat tänka sig för ett år sedan! Utan Instagram hade jag aldrig träffat dessa underbara Malmö-tjejer. Jag är så tacksam.
April – Ett avgörande beslut
Efter fem år som heltidsanställd produktionschef/AD och matredaktör så beslutade jag mig för att säga upp mig. Det var oerhört jobbigt, främst eftersom jag stod många kollegor nära. Det var dags att prova mina egna vingar. Göra det som jag brinner för. Jobba med välmående, inspirera, hjälpa andra.
Jag tänkte: Vilket beslut kommer jag ångra att jag
inte tog ett år framåt i tiden? Då var beslutet lätt.
Samarbete med City Gross i Bromma
Genom mitt dåvarande jobb inledde jag ett samarbete med City Gross då jag hjälpte dem att bygga en ”LCHF-avdelning”. Dessutom så var jag där och bjöd på mat och LCHF-bakverk vid tre tillfällen. Det var superroligt att träffa så mycket folk och få berätta om dessa produkter som de aldrig tidigare hört talas om.
Maj – #LCHFsthlm2013
Bara några månader efter att jag och Magda träffats för första gången så anordnade vi en gemensam träff med 40 betalande gäster. Det var riktigt varmt den dagen och även om vi hade förberett mat och annat flera dagar innan så var vi ändå superstressade. Josefin som bland annat hjälpte oss med att packa goodie bags struttade runt i bh och förkläde för att inte dö av värmeslag haha. Detta var alltså innan alla gästerna kom…
Jonas Bergqvist höll sedan en intressant och motiverande föreläsning i mitt dåvarande jobbs lilla konferensrum. Det var säkert 35 grader där inne men alla var tappra med glatt humör.
Det var helt fantastiskt roligt att träffa så många som man tidigare bara pratat med via Instagram. Det var också så underbart att känna hur bra jag och Magda kompletterade varandra. Hon är extremt duktig och påläst på alla produkter och jag… är bra på att baka. Dream team 😉
Juni – Samtalet från förlaget
Några veckor tidigare hade jag bestämt mig för att göra ett försök att få ett bokkontrakt. Jag sa till mig själv att om jag inte får ett kontrakt från ett bokförlag så ger jag ut en bok själv på ett eller annat sätt.
Så jag satte ihop en presentation om mig själv och mina idéer och skickade ut den till de fyra förlag som jag trodde mest på.
Jag trodde att det skulle ta flera månader innan jag skulle få svar. Men det tog inte mer än en vecka innan ett av förlagen, Pagina, ringde upp mig.
Jag var då på Ulriksdals trädgård tillsammans med mina dåvarande kollegor, en tradition vi hade efter varje avklarat tryck. Jag fick fjärilar i magen så fort jag lyfte på luren. Förläggaren sa att de var väldigt imponerade över min presentation och att de gärna ville ge ut min bok med miljötema och att de gärna ville att jag skulle formge boken.
Jag försökte låta lugn och sansad på rösten medan jag
studsade runt på gräsmattan som en liten Bumbi Björn
som tagit en överdos av bumbisaft.
Då jag bara någon månad tidigare hade tagit beslutet att säga upp mig från min heltidstjänst, sedan fem år tillbaka, för att starta eget kändes det extra bra. En karriär inom mat och hälsa kändes helt plötsligt väldigt lovande.
September – Egenföretagare
Nu stod jag på egna ben. Hade jag tagit mig vatten över huvud? Jag kunde ju ingenting om bokföring, skatt eller hur man sköter ett företag. Men det fina med att bli äldre är att man har lärt känna sig själv ordentligt.
Har jag bestämt mig för något så blir det oftast så. Detta är både på gott och ont (fråga min man). Men om man ska driva ett företag helt själv måste man tro på sig själv och se möjligheter istället för alla nackdelar.Man måste vara säljare, ekonomi- och personalansvarig samtidigt som man måste jobba med core-business för att få in tillräckligt med pengar för att kunna betala sina räkningar.
Det är inte lätt. Men jag känner mig stolt som en tupp varje gång jag tar ut lön (även om den är liten än så länge), lön som jag själv tjänat in och skattat på.
Det var nu som jag började arbeta med boken på heltid. Jag lagade minst två recept om dagen och fotograferade.
#LCHFmalmo2013
Mitt och Magdas andra gemensamma event. Denna gång så var vi i Reco Markets lokaler i Malmö och hade bjudit in 50 betalande gäster. Vi hade också förmånen att ha Anna Hallén som föreläsare. Det var väldigt roligt att äntligen få träffa denna ambitiösa, varma och pålästa kvinna.
Denna gång lärde vi känna Anna (annaslchf på Instagram) mer på djupet då hon också bodde hos Magda. En oerhört snäll och söt tjej som var till väldigt mycket hjälp under hela helgen.
Våra sponsorer hade överöst oss med produkter så varje goodie bag vägde över fem kilo(!) och vinstbordet dignade med priser. Så himla roligt (och tungt att bära)!
November – Inlämning av boken
Efter flera veckors intensivt heltidsjobb, även på helger, så var boken inskickad till tryckeriet. Tänk, JAG hade gjort en egen kokbok, helt från grunden! Samtidigt som jag kände sig stolt så var man så nervös över de reaktioner som man skulle få. Tänk om man blir sågad? Tänk om jag skrivit fel?
Så det var oerhört skönt när man fick de första omdömena från mina fantastiska följare som köpt och sträckläst boken. De älskade den = lycka!
December – Lic. kostrådgivare
Under hösten och vintern så gick jag kostrådgivarutbildningen på mf Hälsoutbildningar. Det var oerhört intressant och är de bäst investerade pengarna någonsin. Som en någorlunda småkänd person inom den här branschen så känner jag ett ansvar att ha fakta bakom mina påståenden. Jag kan inte bara gå efter egna erfarenheter då alla fungerar på olika sätt även om grunden är den samma.
Så det var en riktigt skön känsla då jag fick mitt diplom. Speciellt då jag redan hade skrivit i boken att jag var licensierad kostrådgivare, hade blivit lite jobbigt annars haha.
Ja, det här blev ju ett ganska långt första blogginlägg men jag lovar att de kommer att vara kortare i fortsättningen.
Vill bara avsluta med att tacka er mina fina följare. Utan er hade jag aldrig vågat satsa. Ni ger mig styrkan och viljan att fortsätta, fast det är tufft. Tack för att ni finns! <3
Lämna ett svar