En klassisk smakkombination i en annan tappning. Ju högre kakaohalt du väljer på chokladen desto mindre socker innehåller den. Men det finns även god sockerfri choklad att köpa.
Ingredienser
After Eight-mousse
- 2 dl vispgrädde
- 100 g färskost (typ Philadelphia)
- 150 g mörk choklad helst sockerfri
- 3 st äggulor
- 5 droppar pepparmyntolja
- Ev. extra sötning exempelvis xyitol
Päronkompott
- 2 st päron
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk smör
Garnering
- mörk choklad
- vispad grädde
- färsk mynta
Instruktioner
- Vispa grädden och blanda ihop med färskosten. Blanda i äggulorna.
- Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt pepparmyntoljan. Ta bort chokladen från värmen och vispa i lite av grädden i chokladen åt gången tills allt har blandats samman. Smaka av med eventuellt mer sötning.
- Häll upp i små portionsskålar och ställ in i kylen tills servering.
- Tärna päronen fint och lägg dem i stekpannan tillsammans med smör och vanilj. Stek tills päronen blivit mjuka.
- Vispa grädde till servering som du sedan spritsar ovanpå och toppar med päronkompott och en myntakvist.
Anteckning
Tips! Ringla extra smält choklad till dekorationen på ett smörpapper och ställ in i kylen.
Lämna ett svar