Det här receptet är min duktiga mammas påhitt. Supergott och snabbfixat när du vill lyxa till det lite extra eller får oväntade gäster. Variera med dina favoritbär eller frukter och servera gärna med en rejäl klick lättvispad grädde.
Ingredienser
- 3 dl bär eller rabarber Det går bra med frysta.
- 0,5 dl kokosflingor
- 3 msk valfri sötning *
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk lakritspulver alt vanilj eller kardemumma
- 50 g smör Mjukt så det går att blanda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg bären (eller frukten) i ugnssäkra portionsformar.
- Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål och lägg det sedan ovanpå bären.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills pajerna fått en fin färg. Om du använder rabarber, se till så att rabarbern blivit mjuk. Grädda annars längre tid i ugnen.
Anteckning
* Justera sötningsmängd efter vilka bär eller frukter som du använder. Exempelvis rabarber "kräver" mer sötning än vad jordgubbar gör.
Malin säger
Vore tacksam för exempel på bra att söta med?
JillW säger
Xyliol (björksocker) eller empelvis Sukrin eller sötströ 🙂
Peasyeasy säger
Åå vilken bra idé med lakritspulver i, det ska jag testa 🙂
Sandras Matkrypin säger
Wowo! Härligt med lite riv i pajen med ingefära och lakrits, perfekt brytning mot bären. Tack för recept och toppenfin sida!
Carina säger
Oj, låter super gott. Älskar lakrits så denna kommer jag att prova 🙂
annemarie holm säger
Hej
Kan man använda nåt annat istället för cocos? 🙂
JillW säger
Grovt hackad mandel kanske? 🙂