Dessa ägg, även kallade Deviled eggs, är försvinnande goda och fina att se på. De går att variera i det oändliga. Varför inte byta ut senap och kryddor mot kallrökt lax och pepparrot eller kaviar och dill?
En otroligt saftig och smakrik kaka som är både socker- och glutenfri. Det speciella med den här kakan är att man använder sig utav hela apelsiner vilket ger kakan naturlig sötma, smak och en fantastisk gul färg.
2mskSukrin melis(eller annan florliknande sötning)
rivet skal från en apelsin
Instruktioner
Kakan
Ställ in ugnen på 150 grader.
Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter.
Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten.
Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering.
Mascarponefluff
Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.
Anteckning
TIPS! Kakan går utmärkt att göra som muffins samt att förvara i kylskåp eller frysa in.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Om du har som mål att äta något riktigt gott och bli väldigt mätt kommer här ett hett tips! Gör min glutenfria schnitzel av kalkon med min goda ”fool proof” bearnaisesås till middag. Servera tillsammans med en god sallad eller varför inte smörstekt vitkål?
Här kommer ett riktigt mumsigt recept på ett härligt smakrikt och saftigt formbröd. Brödet är kompakt men känns ändå luftigt och smälter nästan i munnen. Det påminner mycket om ett av mina favoritbröd (ej low carb) som min svärmor brukar göra. Hoppas att det faller er i smaken.
Kan i ärlighetens namn säga att jag aldrig ätit vanliga kåldolmar någon gång (inte ens på den tiden då jag åt däggdjur). Kanske på grund av namnet, den bleka färgen eller det ganska intetsägande ingredienserna?
Äpplen är kanske inget man associerar med lågkolhydratkost direkt (inte sötningsmedel heller om man frågar vissa). Men för mig handlar det om mängd, hur ofta man äter något och vad alternativet annars skulle varit.
Soppa är ju så gott. Snabbt går det att göra också i de flesta fall. Denna krämiga soppa av kronärtkocksbottnar är både lite syrlig och rund i smaken. Baka gärna något härligt bröd till.
Blomkålen är lite som räddaren i nöden i lågkolhydratkostsammanhang. I det är receptet har potatisen bytts ut mot blomkål och blir ett utmärkt, lite lyxigt tillbehör. Den enda nackdelen är väl att blomkål inte direkt doftar supergott när man kokar den, men det är det värt.
En av mina absoluta favoriträtter sedan barnsben är kyckling, ris och curry. Riset fallerar ju lite på grund av min lågkolhydratlivsstil men resten går ju utmärkt. Det bästa är ju att man nu kan äta skinnet med gott samvete.