Detta kan faktiskt vara den perfekta efterrätten. Den tar cirka 10 minuter att göra från att du öppnar kylskåpet till att du serverar. Smaken är ljuvlig! Som kladdkaka, men nästan lite godare.
Soppa är ju så himla gott (det är som att dricka sås som min brorsa brukar säga) och går att koka ihop på några minuter. Denna goda svampsoppa är också vegetarisk. Välj den svampsort som du tycker bäst om. Ett tips är att köpa fryst svamp så man alltid har i frysen.
Om ni vill bjuda era gäster på någonting riktigt, riktigt gott tycker jag att ni ska göra dessa små läckerbitar. Perfekta som aptitretare före middagen eller som förrätt. De är lätta att göra men ser väldigt fina och lyxiga ut. De är även glutenfria.
Det känns som att grönkål är en relativt bortglömd grönsak för många, som oftast enbart används som dekoration runt julskinkan vid jul. Grönkålen är inte bara god att tillaga utan innehåller även mycket järn, C-vitamin och A-vitamin.
När man känner för något riktigt kryddigt passar denna gryta perfekt. Servera gärna tillsammans med sallad, en rejäl klick guacamole och crème fraiche.
Bjud på en lyxig middag med svenska smaker. Rödingen gör sig utomordentligt bra till pepparrotssmöret med rivet citronskal. Till det den krämiga kronärtkockspurén.
Nu behöver du inte sitta och titta på när omgivningen sitter och mumsar på sitt kolhydratsstinna julgodis. Gör ditt eget julsnask, utan onödiga kolhydrater och tillsatser. Dessa snygga schackrutor är försvinnande goda.