En snabblagad, god och mättande maträtt som lämpar sig fint till matlådan! Smakerna fungerar också utmärkt till fisk, exempelvis gös, så byt ut kycklingen för variation.
Färdiga köttbullar smakar blä enligt mig samt att de oftast innehåller en drös av onödiga tillsatser. Dessa är sjukt goda och dessutom badar dem i gräddsås och då kan det ju inte bli dåligt eller hur? Servera gärna med smörstekta haricots verts och plommontomater.
Det här kallar jag snabbmat! Det tar inte mer än 15 minuter innan den här rätten är färdig. Riktigt gott och proteinrikt. Tänk på att välja torsk som är MSC-märkt. Servera med kokt broccoli.
Det här är ett utmärkt recept för när kylskåpet inte är så välfyllt. Basgrejerna har man ju oftast hemma så det går snabbt att slänga ihop. Gott och mättande!
Detta är mannens och brorsans favorit. Bäst smakar den tillsammans med en schysst guacamole med vitlök, lime och mycket koriander, en klick crème fraîche samt en god sallad.
Ibland saknar man potatis i alla dess former, men kanske framför allt i form av en krämig gratäng. Med denna rättikagratäng kan man lura de flesta att det är vanlig potatis i. Sjukt gott tillsammans med majskycklingfilé och hemmaslagen bearnaise eller varför inte rosépepparsås och vitlökssmör?
Pizza låter ju inte direkt som något bantar-käk men denna variant lämpar sig utmärkt för ändamålet. Det fina med pizza är ju också att alla kan toppa med dina egna favoritingredienser. Ännu snabbare går det om du använder färdig tomatsås eller exempelvis ajvar relish.
Jag blev väldigt lycklig när jag upptäckte att pannkakor utan mjöl kunde smaka så gott! Som tillbehör stekte jag äppelskivor i smör, kanel och ingefära. Jag gjorde även kanelsmör till. Sjukt gott!
Jag har alltid trott att jag inte varit någon ”pajmänniska”, men glutenfria pajer tycker jag är godare! Botten blir verkligen supergod! Bra käk att frysa in också och ha som matlåda tillsammans med en god sallad.