Det finns säkert hundratals olika varianter av bountybollar då jag sett dem skymta förbi i Instagramflödet säkert en gång om dagen i typ 2 år. Men har aldrig kommit mig för att göra dem själv - tills nu. Så här kommer ännu ett recept på bountybollar. Bra va? Om du vill göra bountybollarna helt mejerifria, byt ut smöret mot kokosfett/smör och grädden mot kokosmjölk.
Ingredienser
Kokossmeten
- 50 g smör ekologiskt
- 2 dl kokosflingor
- 0,5 dl grädde ekologisk
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk valfri sötning (jag använde björksocker/xylitol)
Utanpå
- 60 g mörk choklad sockerfri
- 1 msk kokosolja
- kokos till garnering
Instruktioner
- Mixa ihop ingredienserna till kokossmeten.
- Rulla dem till bollar och ställ in dem i kylskåpet.
- Smält chokladen i vattenbad. Blanda i kokosoljan för att få chokladen lite tunnare och lättare att doppa i.
- Doppa kokoskulorna i chokladen. Lägg dem på en tallrik och toppa med kokos. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
Anteckning
Tips! Oftast så blir det över lite choklad efter man har doppat färdigt. Häll då ut det på smörpapper och toppa med valfria nötter eller fröer.
Andrea säger
Oj vad gott! Det måste vi baka här hemma? Tack!
Anna Frid'en säger
Ska det vara smör utan salt?
JillW säger
Jag använder alltid smör med salt. Tycker att det är godare då det förstärker smaken av både mat och bakverk 🙂