Det här är en glass som påminner om halloncheesecake i smaken. Du gör den på 5 minuter. Pecancrunchet är löjligt gott men innehåller honung så skippa detta om du är kolhydratkänslig.
Ingredienser
Cheesecakeglass
- 2 dl grädde
- 250 g färskost (typ Philadelphia)
- 3 msk valfri sötning
- 1 krm vaniljpulver
- 250 g frysta hallon
Topping
- 1 dl pecannötter
- 2 tsk honung
- 1 nypa flingsalt
Instruktioner
Cheesecakeglass
- Vispa grädden i matberedaren med mixerbladet. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa tills glassen blivit jämn.
- Servera på en gång eller ställ in i frysen i cirka 30 minuter för en hårdare konsistens (den blir för hård om den står inne längre).
Topping
- Rosta nötterna tillsammans med honungen i stekpannan tills honung och nötter fått färg. På med flingsaltet.
- Lägg in i kylen/frysen för att stelna. Hacka grovt och strössla över glassen.
[…] efterrätt åt vi den här cheesecakeglassen från Jills Mat och den var så galet god att vi åt upp alla fyra portioner och slogs om att slicka skålen! Jag […]