Det här är enligt mig den godaste low carb pizzan ever! En riktig smarrig proteinbomb som du givetvis toppar med dina favoritingredienser.
Ingredienser
Botten
- 400 g kycklingfärs
- 1 st ägg
- 0,75 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Tomatsås
- 200 g passerade tomater
- 2 tsk balsamicovinäger
- 0,5 msk basilika
- 0,5 msk oregano
- 0,5 tsk salt
- eventuellt någon nypa sötning
Topping
- grillad eller stekt aubergine
- paprika
- färska champinjoner
- riven ost
- oregano
- olivolja
- ruccola
- flingsalt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 200 grader.
- Blanda samman färsen med ägg och kryddor.
- Bred ut färsen så tunt som möjligt på en bakplåtspappersklädd plåt. Antingen som en stor eller flera små runda pizzor.
- Tillaga i 5 minuter i 200 graders ugnsvärme.
- Bred över tomatsåsen, toppa med dina favorittillbehör, på med ost och oregano. In i ugnen i cirka 15 minuter till eller tills osten fått fin färg.
- Toppa med ruccola, olivolja och flingsalt.
Lämna ett svar