Detta är en syndigt god efterrätt. Perfekt krämig och chokladig. Servera med en rejäl klick fluffig grädde och några bär.
Ingredienser
- 1 burk kaymak cream (finns bl.a. på Willys)
- 4 rutor mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
- 1 tsk valfri sötning (lika sött som socker)
- 0,5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Koka hela burken i cirka två timmar. Detta gör så att den blir mer trögflytande och lite kolaaktig i smaken.
- Smält sedan chokladen och blanda samman med krämen. Blanda i sötning och vaniljpulver.
- Ställ in i kylen helt över natten så att den blir fastare i konsistensen.
Anteckning
TIPS! Om du inte hittar någon kaymak cream så kan du bara blanda den smälta chokladen med mascarpone. Då behöver du inte vänta lika länge innan den blir färdig heller.
Carina L säger
Tack för du introducerat mig till Kaymak! Gjort både ditt recept ovan men oxå med lakritspulver istället för choklad, med grädde o hallon till, MUMS! Vilket märke använder du? Jag har bara hittat rainbow och då är det bara 23% fett, har läst det finns 60% vet du om det finns i sverige?
JillWW säger
Hej!
Jag använder Rainbow. Möjligtvis att någon annan sort finns i någon orientlivs typ. Men vet ej tyvärr.
Camilla säger
Hej
Tänkte testa detta och undrar hur mycket i gram av choklad som behövs till 6 pers? Rutorna är ju av varierade storlek, så därför undrar jag:)
Tack för många härliga recept!
JillWW säger
Hej! Det brukar vara ungefär 10 g/bit så 120 g till 6 pers då 🙂