Denna sill har alltid varit ett obligatoriskt inslag på vårt julbord men fungerar givetvis lika bra till midsommar eller påsk. Jag har fått receptet från min underbara farmor Britta och nu ger jag det till er. Originalreceptet innehåller socker men har gjort om det och sötat med mindre mängd björksocker istället.
Ingredienser
- 2 påsar sillkryddor
- 1 dl valfri sötning exempelvis björksocker/xylitol eller sötströ
- 0,5 dl 24% ättika
- 5 dl vatten
- 2 burkar inläggningssill
- 2 st rödlökar
- 1 knippe dill
Instruktioner
- Urvattna sillarna och skär dem sedan i småbitar.
- Gör lagen genom att koka upp vatten, sillkryddor, sötning och ättika. Låt den sedan svalna.
- Skiva rödlöken tunt och klipp dillen. Varva sedan allt tillsammans i en stor burk.
- Låt stå i kylskåpet i två dygn innan servering.
Lämna ett svar