En god vardagsrätt med kycklingfärs och aubergine. Aiolin mixar du också ihop i ett nafs. Servera med en god sallad.
Ingredienser
Auberginerullarna
- 800 g kycklingfärs
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl ajvar relish (eller paprikapuré)
- 1 tsk chiliflakes
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartppeppar
- 1 st aubergine
- 2 msk olivolja
Ajvaraioli
- 1 st ägg
- 2 dl rapsolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st citron Saften
- 2 tsk ajvar relish
- 0,5 tsk rökt paprikapulver
Instruktioner
Auberginerullarna
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Blanda samman kryddorna med kycklingfärs, vitlök och ajvar.
- Skiva auberginen i tunna skivor, cirka 3 millimeter tjocka.
- Lägg en klick kycklingfärs på varje aubergineskiva och rulla ihop dem. Lägg dem med ändarna underst i en ugnsform. Häll över olivolja, salta och peppra.
- Tillaga i ugnen i 45 minuter.
Aiolin
- Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Mixa med en stavmixer, nedifrån och upp tills vitt och luftigt.
- Tillsätt resten av ingredienserna blanda samman. Smaka av med salt.
[…] Jills färsfyllda auberginerullar […]