I början av maj har den svenska sparrisen premiär. Men underbart är kort. Redan till midsommar så är sparrisens tid förbi. Så passa på att njuta så länge det går. Som tur är finns ju dock sparris att få tag i under resten av året i frysdisken. Här får ni ett lättlagat och smakrikt recept på en härlig quiche. Servera med en god sallad.
Ingredienser
Glutenfri pajbotten
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 1 msk fiberhusk
- 1 st ekologiskt ägg
Fyllning
- 4 st ekologiska ägg
- 2,5 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 250 g grön sparris
- 1 st röd spetspaprika
- 250 g getost
- 0,5 dl pinjenötter
- 1 tsk salt
- färsk timjan
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Instruktioner
Pajbotten
- Sätt ugnen på 150 °C.
- Mixa samman samtliga ingredienser till pajbotten i en matberedare eller för hand.
- Kavla eller tryck ut pajdegen i formen. Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
Fyllningen
- Vispa samman ägg, grädde och kryddor. Blanda i den rivna osten.
- Skär sparrisen i centimeterstora bitar och strimla paprikan. Lägg grönsakerna i formen.
- Häll över ägg- och ostfyllningen. Smula över getosten och toppa med timjan, pinjenötter och lite olivolja.
- Grädda i cirka 40 minuter tills pajen gyllene. Låt gärna pajen svalna något före servering så den hinner stabilisera sig något.
Lämna ett svar