Supergoda och lättbakade frörutor som är lite som en mix mellan ett mjukt bröd och kex. Snåla inte med dina favoritpålägg och du har en mättande och supergod frukost. Blir extra krispiga och goda om du rostar dem!
Ingredienser
- 100 g smör eller neutral kokosolja
- 3 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 0,5 dl chiafrön eller linfrön
- 150 g riven ost
- 1 dl pofiber
- 2 tsk fiberhusk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält smöret och vispa ihop tillsammans med ägg, salt och bakpulver.
- Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop. låt stå och svälla i några minuter.
- Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Det enklaste sättet är att lägga ett ark bakplåtspapper ovanpå och sen kavla ut smeten till ett jämnt lager.
- Toppa eventuellt med extra frön och grädda i ugnen tills brödet fått fin färg i cirka 15-20 minuter.
- Skär i rutor, ät och njut!
Anteckning
Perfekt att skära i rutor och frysa in.
Petra säger
Låter supergott! 🙂
Har du något tips på vad jag kan byta ut pumpafrön emot? 🙂
JillW säger
Hej Petra! Du kan byta ut mot vilka frön som helst som du har hemma. Eller så tar du bara samma mängd med extra solrosfrön 🙂
Petra säger
Oj vad goda dom blev ? Ny favorit!
Nancy säger
Hej,
Är det viktigt för ett bra resultat med osten, eller funkar det lika fint utan?
JillW säger
Hej! Osten är nog rätt viktig faktiskt för både smak och konsistens. Men funkar säkert utan.
Monica Ohlsson säger
Hur förvarar man brödet och hur länge håller det sig utan att mögla?
JillW säger
Förvara dem i kylskåpet så håller det sig i en vecka. Eller så fryser du in och plockar fram vid behov 🙂
Janita säger
Hej, any suggestions on what to use instead of po fiber as I can’t find it in Australia. Thanks!
JillW säger
Hi! You could probably use the same amount of almond flour and double the amount of psyllium husk powder ?