Ibland kan det vara gott med något litet till kaffet. Här kommer ett recept på smarriga biscottiliknande kakor med knapriga hasselnötter - givetvis utan både socker och gluten.
Ingredienser
- 2 dl hasselnötsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 50 g smör mjukt
- 0,5 dl valfri sötning (jag använde xylitol)
- 1 st ägg
- 1,5 dl rostade hasselnötter (finns färdigrostade från ICA)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
- Mixa ihop samtliga ingredienser förutom hasselnötterna som du blandar i sist.
- Forma smeten till en lång "korv" på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut dem och skär dem i cirka 12 bitar. Ställ in dem i ugnen igen i cirka 10 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 120 grader. Dela då på kakorna och lägg dem med skärsidan uppåt. Grädda i 10 minuter till.
- Ta ut och vänd på dem och grädda i ytterligare 10 minuter.
- Ta ut kakorna och låt dem sedan kallna på galler.
Terese säger
Hej, skulle det funka med rostade jordnötter istället tror du? Finns inte hasselnötter på min lilla Ica.
Hälsningar
Terese
JillW säger
Oj, det måste vara en liten ICA! Men visst, det blir säkert got med jordnötter också 🙂
Sylvia Wallentin säger
Verkligen jättegoda och lättbakade! Blir en fikafavorit hos oss!