Riktigt goda glutenfria frallor som påminner mycket om scones i konsistensen. Går väldigt snabbt att göra också. Mannen brukar norpa dessa från mig trots att han ”kan” äta vanligt bröd.
Ingredienser
Degen
- 3 st ägg
- 1 dl grädde
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl Fibrex
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,75 tsk salt
Ovanpå
- 0,5 dl blandade frön eller sesamfrön
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop ägg och grädde. Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan samman allt.
- Klicka ut ca 6 st bollar på ugnsplåten. Strössla över blandade frön eller sesam, tryck till lite så fastnar de bättre.
- Grädda i cirka 15-20 min tills de fått fin färg och kladdar inte vid provstick.
Elisabeth Holm säger
De ser goda ut!! ❤️❤️
Lellololli säger
Kan jag ers Fibrex mot kruskakli? Hoppas.
JillW säger
Jag är faktiskt osäker på det. Tror inte att det har samma bindande effekt.
Kristin Vedin säger
Är det varmluft eller vanlig Ugnstemp ?