Ett supergott formbröd med lite kolhydrater, utan gluten och med mycket trevlig konsistens. Brödet går väldigt bra att frysa och rosta när man blir sugen.
Ingredienser
- 6 st ägg
- 3 dl yoghurt med hög fetthalt
- 1 dl grädde
- 75 g smör smält
- 3 dl mandelmjöl
- 3 dl pofibrer
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk sesamfrön
- 2 msk linfrön
- 2 msk solrosfrön
- 2 tsk brödkrydda
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk salt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 160 grader (varmluft).
- Vispa ihop äggen, yoghurten, grädden och smöret.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ihop det sedan i äggsmeten. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
- Täck formen med smörpapper och klicka ner smeten. Toppa med sesamfrön och solrosfrön.
- Grädda i ugnen i ca 1 timme.
Lämna ett svar