Det härliga med grillat är ofta alla goda tillbehör. Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater (20%) men är samtidigt ett nyttigare alternativ än vanlig potatis då den innehåller mer vitaminer och mineraler. Passar också utmärkt som förrätt.
Ingredienser
- 6 st små sötpotatisar
- olivolja
- 75 g smör
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk flingsalt
- svartpeppar
- färsk rosmarin
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det blir mjukt.
- Skrubba sötpotatisen ren och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka vid provstick.
- Blanda samman smör med pressad vitlök, chili och flingsalt. Ställ in i kylen.
- Dela sötpotatisarna på längden. Pensla dem med olivolja, salta och peppra. Lägg med skärsidan nedåt mot grillgallret eller grillpannan. Grilla någon minut beroende på hur varm grillen är. De är klara när de fått fina grillränder.
- Lägg en klick av kryddsmöret på sötpotatisarna och toppa med rosmarin.
Lämna ett svar