En sötsyrlig, fräsch thai-inspirerad sallad som är god som tillbehör till exempelvis grillade maträtter.
Normal
0
21
false
false
false
SV
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Ingredienser
- 3 st små gurkor
- 2,5 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk sötning
- 2 msk chilisås eller stevia ketchup
- ½ st rödlök
- 1 kruka koriander
- 1 dl hackade jordnötter
- 6 st vitlöksklyftor
- 1 tsk finhackad chili
- 2,5 msk fisksås
Instruktioner
- Skala gurkorna och dela dem på längden. Ta ur fröna med en tesked och skär gurkorna i tunna skivor.
- Blanda vinäger och socker i en serveringsskål och rör tills sockret löst upp sig. Tillsätt chilisås, lök, gurka, chili och koriander. Låt marinera i ca 45 minuter.
- Pressa vitlök och bryn lätt i lite olja.
- Toppa med den friterade vitlöken, de hackade jordnötterna och fisksåsen. Blanda försiktigt och servera omedelbart!
Lämna ett svar