Halloumi är väldigt gott att grilla men går även bra att steka. En bra råvara att ha hemma i kylen då den håller väldigt länge så man alltid har något gott att snabbt kunna svänga ihop. God tillsammans med en sallad blir det en fräsch sommarlunch eller ett bra tillbehör till det grillade köttet.
Ingredienser
- 250 g halloumi
- 70 g babyspenat
- 2 st avokado
- 3 st tomater
- 1 st rödlök
- 0,5 dl vit balsamvinäger
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk honung kan uteslutas
- 0,5 st citron
- 1 knippe färsk basilika
- flingsalt
- peppar
Instruktioner
- Skala löken, dela den på mitten och skär den sedan i tunna strimlor. Lägg löken i en skål tillsammans med balsamvinägern. Vinägern gör löken lite mildare i smaken.
- Skölj spenaten och lägg den i en salladsskål/fat. Skär tomaterna i mindre bitar och dela, kärna ur och klyfta avokadon.
- Skär halloumin i skivor och stek eller grilla dem tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg överst på salladen.
- Ta upp löken från vinägern. Lägg på salladen.
- Blanda oljan, saften från en halv citron och honung med vinägern. Smaka av med salt och peppar. Häll över dressingen över salladen vid servering. Blanda försiktigt. Lägg på några basilikablad.
Lämna ett svar