Halloumi håller sig länge i kylskåpet och har därför nästan alltid ett paket i kylen. Dessa biffar är då perfekta att göra när man kanske inte har så mycket hemma. Goda att servera till en schysst sallad eller strimla och lägga i en soppa.
Ingredienser
- 1 pkt halloumi
- 2 st ägg
- 2 st strimlade salladslökar
- 1 tsk chiliflakes eller sambal oelek
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Riv halloumin grovt. Blanda samman med resten av ingredienserna.
- Klicka ut i stekpannan med olivolja. Stek på ganska hög värme, vänd försiktigt.
- Färdiga när de fått fin färg på bägge sidor.
Johanna säger
De här såg verkligen supergoda ut och något som jag absolut skulle vilja göra men jag undrar om det finns något som jag kan använda som substitut för ägg. Är så mycket ägg i all LCHF-mat och vår treåring tål inte ägg. Dels självklart i detta recept men även allmänt. Våra barn äter inte enligt LCHF eftersom att de är så små men vi vuxna gör det och jag äter inget gluten.
Tack för en supertrevlig webbplats, har beställt din bok som jag hoppas landar i brevlådan idag!
JillW säger
Hej Johanna!
Förstår verkligen att det kan vara ett problem. Eftersom jag själv är en stor äggkonsument så fick jag leta lite. Hittade den här hemsidan, http://nillaskitchen.com/2013/01/29/aggfri-bakning-naturlig-aggersattnig-recept/, med några jättebra tips som jag hoppas fungerar 🙂
Lycka till!
Ps. Kul att du tycker om min hemsida och jag hoppas att du kommer att ha mycket glädje av min kokbok 🙂
Johanna säger
Tack för svar och för att du tog dig tiden att googla, bra tips du hittade.
Har testar pofiber i köttbullar istället för ägg och det tillsammans med vatten kan säkert funka till detta recept också.
Har testat dem efter receptet och de är supergoda.
Catharina Nordin Eriksson säger
Jättegoda med en klick creme fraiche till och lite grönsaker, som kvällsmat. Super