Jag älskar verkligen aubergine! Så när Magda la upp en bild på en aubergineröra med sambal på Instagram så blev jag sjukt sugen. Här kommer min variant som passar utmärk som tillbehör till grillat, färsbiffar eller som vegorätt.
Ingredienser
- 1 st aubergine stor
- 3 msk kokosfett
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk sambal oelek eller annan chilipaste
- 2 dl yoghurt (minst 10% fetthalt)
- 1 knippe färsk koriander hackad
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Tärna auberginen fint. Pressa i vitlöksklyftorna i stekpannan/woken och fräs i fettet, lägg i auberginen. Salta och peppra.
- Stek tills auberginen börjar bli mjuk. Blanda i resten av ingredienserna. Låt koka samman tills krämigt och auberginen blivit helt mjuk.
- Smaka av med extra salt och peppar. Toppa med extra koriander.
Lämna ett svar