Den här rätten tillagas helst i en Crock Pot, men fungerar givetvis även i gjutjärnsgryta eller i wok om man inte har tålamod att vänta. Resultat blir dock inte likadant om grytan inte fått koka samman under en lång tid. Smakerna kommer verkligen fram på ett annat sätt när de tillagats långsamt. Kycklingköttet faller även samman likt pulled chicken och blandar sig med resten av såsen. Riktigt gott!
Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfilé
- 300 g pumpa
- 1 st röd chili
- 0,25 st purjolök
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk fint strimlad ingefära
- 4 dl kokosgrädde (eller mjölk)
- 3 msk fisksås (eller 1-2 tsk salt)
- 2 msk jordnötssmör
- 1 msk röd currypasta (justera efter smak)
- 0,5 kruka kruka thaibasilika eller koriander
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg ner i grytan.
- Skala pumpan och ta bort "inkråmet". Tärna pumpan i mindre bitar. Lägg i grytan.
- Strimla resten av grönsakerna och lägg ner i grytan.
- Blanda samman kokosmjölk, jordnötssmör, fisksås och röd curry och häll över blandningen i grytan. Blanda runt ordentligt.
- Sätt på locket på din Crock Pot eller gjutjärngryta (med aluminiumfolie emellan). Ställ in "pottan" på "High" 3-4 timmar. Eller om du använder gjutjärnsgryta, ha plattan på låg värme och låt den småputtra i 3 timmar.
- När grytan är klar rör du runt ordentligt så att allt blandas. Toppa med thaibasilika eller koriander vid servering och eventuellt extra chili.
Ung man säger
Den va skiiiitgoo ju! riktigt bra och lätt att laga. thank god for crockpot.
GÖTT E DE JILL DIN GAMLA GAMÄNG!