Ingredienser
Kardemummabullar
- 2 st ägg
- 100 g färskost (typ Philadelphia)
- 50 g smör mjukt
- 0,75 dl xylitol eller 1 dl annat valfri sötning
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokosmjöl om nötfritt
- 0,5 msk fiberhusk *
- 1 dl pofiber **
- 1 st uppvispad ägg att pensla med
Mandelmassa
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 msk valfri sötning
- 3 droppar bittermandelessens
- 2 msk grädde
Ovanpå
- Sukrin melis eller annat florliknande sötningsmedel
Instruktioner
Kardemummabullar
- Ställ in ugnen på 200 grader.
- Vispa samman ägg, smör, förskost, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
- Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
Mandelmassa
- Blanda samman ingredienserna.
- Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.
Moa säger
Ska det inte vara kardemumma i bullarna? 🙂
JillW säger
Hm jo? Det står ju i receptet?
Moa säger
Ja ”vispa ner kardemumma….” i beskrivningen men inte där ingredienserna står, hur mycket man ska ha, eller är jag blind?
Moa säger
Jag var verkligen blind, läste på mobilen, då hamnade det på en annan rad, förlåt haha känner mig helkorkad nu
Therese säger
Vad kan vara bra att ha för annan sötning när jag ej hittar sukrin?
JillW säger
Hej!
Min rekommendation är att beställa xylitol härifrån då det är mest likt socker i smak och enligt mig det bästa alternativet som inte höjer blodsockret.
http://www.worthit.se/xylitol-1kg
Ha det gott!
JillW säger
Ja det går säkert bra eller exempelvis fet yoghurt eller créme fraiche 🙂
Ha en bra dag!
Birgitta Nilsdotter säger
Vill baka dessa men såg i en kommentar att nån saknade kesella men kan inte hitta det i receptet!?
Kan man ta kvarg istf philadelphiaost?
Jill Wallentin säger
Hej! Följ bara receptet. Jag har för mig att jag uppdaterade det för ett tag sedan.
Hoppas du gillar dem 🙂