Här kommer en variant på gubbröra som är mejerifri och utan ansjovis. Däremot innehåller den lite kaviar för smakens skull. Kaviar innehåller som bekant socker, men ändå mindre än hälften av kolhydratmängden som 70% choklad innehåller vilket ger det lite perspektiv.
Ingredienser
Majonnäsen
- 1 st ägg ekologiskt
- 2 dl rapsolja
- 1 krm ättika 24%
- ½ st citron pressad saft
- 0,75 tsk salt
Röran
- 6 st ägg ekologiska
- majonnäsen se recept ovan eller färdig
- 2 msk dill finhackad
- 3 tsk kaviar
Instruktioner
- Koka äggen i 10 minuter. Skala och hacka i mindre bitar.
- Gör majonnäsen genom att mixa ägg och olja i en hög mixerskål, nedifrån och upp tills vit och fluffig. Tillsätt smaksättningen.
- Blanda samman ägg, majonnäs, dill och kaviar. Smaka av med eventuellt mer salt.
Lämna ett svar