Riktigt goda burgare med kalkonfärs fyllda med buffelmozzarella. Dessa blir givetvis godast på grillen men går även bra att stekas. Servera gärna burgarna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd och din favoritsallad.
Ingredienser
Coleslaw med äpple
- 1,5 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk citronsaft
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 st vitkålshuvud
- 2 st morötter
- 1 st äpple (skippa om kolhydratkänslig)
Kalkonburgare med mozzarella
- 1 kg kalkonfärs
- 1 st finhackad eller riven gul lök
- 1 st ägg
- 2 msk dijonsenap
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 kruka basilika
- 2 pkt buffelmozzarella
Instruktioner
Coleslaw med äpple
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Riv vitkål, morötter och äpple fint. Blanda ihop och låt stå kallt tills servering.
Kalkonburgare med mozzarella
- Hacka lök och vitlök fint och basilikan grovt. Skär mozzarellan i 12 skivor.
- Blanda samman alla ingredienser förutom mozzarellan som du sedan täcker med färs i varje burgare. Om färsen känns för lös, ställ in den i kylen ett tag.
- Pensla burgarna med olivolja och stek dem i grillpanna eller helst i kolgrill (i halster eller på teflongaller för grillning).
Lämna ett svar