Vi äter kalkon ganska ofta hemma och eftersom det tar rätt så lång tid att helsteka de stora filéerna så brukar jag steka två på en gång. Filén som blir över är perfekt att skära i kuber dagen efter och steka tillsammans med överbliven sås och mer grönsaker. Här kommer ett härligt recept tillsammans med smörstekt kålrabbi. Servera gärna tillsammans med en klick vitlökssmör. * Kålrabbi är som ett mellanting mellan kål och rova och innehåller under 5 % kolhydrater.
Ingredienser
Grytan
- 1 stor kalkonfilé
- örtkryddor
- 2 dl crème fraiche
- 3 tsk Soya
- 2 tsk rosépeppar
- salt
- peppar
Smörstekt kålrabbi
- 2 st små eller en stor kålrabbi*
- 1 tsk timjan
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- smör
Instruktioner
- Om du inte redan stekt kalkonfilén tidigare, skär den i kuber och stek i smör och kryddor.
- Häll sedan i crème fraiche, soya, rosépeppar och smaka av med mer salt och peppar.
- Skär bort skalet på kålrabbin och skär den i små kuber. Stek sedan i rikligt med smör, vitlök och kryddor tills den börjar mjukna. Personligen tycker jag att det är gott när den fortfarande är lite knaprig.
Anteckning
Det går också bra att steka dem i ugnen i cirka 20 minuter i 175 grader.
Lämna ett svar