Jag testade att göra mitt favoritrecept på muffins med kardemumma fast socker- och glutenfria. Det blev sjukt bra! De gick till och med hem hos mannen som är lite anti sötningsmedel.
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- 1 dl yoghurt minst 10% fetthalt
- 2 tsk kardemumma
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- hackad mandel
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och rör ihop samtliga ingredienser.
- Klicka smeten ner i formarna och toppa med hackad mandel.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills färdiga.
Mia säger
Kan man ta mascarpone istället för yoghurt?
Tack för fina recept 🌹
Jill säger
Ja det går fint! Varsågod!