En härlig matig soppa med influenser från Västindien. Välj som alltid MSC-märkt fisk och skaldjur. Bland annat på Willys säljer de MSC-märkt scampi.
Normal
0
21
false
false
false
SV
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Ingredienser
Marinerad scampi
- 20 st MSC-märkt scampi
- 1 röd chili
- 2 msk ljus rom
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 2 st lime juice och skal
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- olja att steka i
Karibisk fisksoppa
- 1 msk kokosolja
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk kummin hel eller mald
- 400 g fisk av valfri sort (exempelvis lax, torsk eller sej)
- 400 g kokosmjölk
- 1 knippe färsk koriander
- 40 g mangoldblad (eller babyspenat)
- 1 tsk salt
Instruktioner
Marinaden
- Dela chilin på längden. Skrapa ur fröna och skär i långa tunna strimlor. Riv ingefäran och skalet från limefrukten. Lägg i en skål tillsammans med de skalade räkorna. Pressa i limejuicen och häll i romen. Blanda och låt stå kallt i en halvtimme.
Grytan
- Skala och dela löken på mitten. Skär sedan i tunna skivor. Hacka vitlöken. Häll oljan i woken/kastrullen, lägg i lök, vitlök och kummin. Stek tills löken är mjuk.
- Skär fisken i små kuber och stek tills fisken fått lite färg. Häll marinaden som räkorna låg i över fisken och tillsätt i kokosmjölken. Koka upp.
- Träd räkorna på spetten och stek någon minut på varje sida i olja och vitlök. De är klara när de har ändrat färg.
- Tillsätt salt, koriander och mangold i soppan. Låt koka några sekunder tills mangolden mjuknat något. Servera!
Lämna ett svar