Här kommer ett riktigt smarrigt recept på glutenfria lågkolhydratmuffins utan nötter. De blev kladdiga i mitten och krispiga utanpå, precis så som jag gillar det.
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 75 g smör
- 1,5 dl grädde
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 225 g björnbär färska eller frysta
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och sötning fluffigt.
- Blanda samman med smält smör och resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformar. Toppa eventuellt med rostade kokosflingor.
- Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Erica säger
Med kokosflingor menar du då ”vanliga” kokosflingor eller kokosflakes/kokoschips?
JillW säger
Jag menar vanliga kokosflingor. Sorry om otydligt! 🙂