En snabblagad och god vardagsrätt. Läs noga på korvförpackningarna för att hitta en korv med högt köttinnehåll och med så lite tillsatser som möjligt. Eftersom jag inte äter däggdjur så väljer jag kyckling eller kalkon (vad jag vet finns det tyvärr ingen KRAV-variant där än?). Men ni kan givetvis välja den sort som faller er bäst i smaken. När ni köper KRAV-märkt så slipper ni dessutom massor av tillsatser.
Ingredienser
Korvstroganoff
- 500 g kycklingfalukorv med hög kötthalt
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
Blomkål i ugn
- 1 st blomkålshuvud
- smör
- salt
- peppar
Instruktioner
- Skär blomkålen i tunna skivor. Lägg på en ugnsplåt, salta, peppra och lägg på några klickar smör. Tillaga i 15 minuter i ugnen i 180 grader.
- Skär korven i strimlor. Skär löken på mitten och skär i strimlor. Stek i smör tills de fått färg.
- Blanda samman med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar