Soppa är ju så gott. Snabbt går det att göra också i de flesta fall. Denna krämiga soppa av kronärtkocksbottnar är både lite syrlig och rund i smaken. Baka gärna något härligt bröd till.
Ingredienser
Soppan
- 400 g kronärtskocksbottnar
- 1 st schalottenlök finhackad
- 3 dl grädde
- 2 dl vatten (eller till önskvärd konsistens)
- 0,5 dl vitt vin
- salt
- nymalen svartpeppar
Garnering
- färsk timjan
- crème fraiche
- Olivolja med citronsmak
Instruktioner
- Häll av vätskan från kronärtskockorna. Stek schalottenlöken i en klick smör tills mjuk i kastrullen.
- Lägg i kronärtkockorna tillsammans med grädde, vatten, vin och kryddor. Koka några minuter. Mixa sedan slät med stavmixer. Låt koka några minuter till. Smaka av med eventuellt mer salt.
- Lägg upp i skålar. Lägg på en klick crème fraiche, ringla över olivolja med citronsmak (eller olivolja och rivet citronskal) samt timjankvist.
Lämna ett svar