En härlig, lättlagad kycklingrätt med fräscha smaker och vackra färger. Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter eller grönsaker med smak av vitlök, honung och apelsin.
Normal
0
21
false
false
false
SV
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Ingredienser
Kyckling med apelsin och ingefära
- 6 st kycklingfiléer
- 1 st apelsin saft och rivet skal
- 1 msk färsk ingefära riven
- 1 tsk japansk soja
- 2,5 dl crème fraiche
- Salt & peppar
- persilja
- Rotfrukter eller grönsaker som du tycker bäst om
- 1 msk honung Kan uteslutas
- 1 msk rapsolja
- 0,5 st apelsin skal och saft
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Kyckling med apelsin och ingefära
- Salta och peppra kycklingen. Stek i smör tills filéerna är genomstekta och har fått fin färg. Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ugnsrostade rotfrukter, hackad persilja och apelsin.
Ugnsrostade rotfrukter eller grönsaker
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skala och skär rotfrukter/grönsaker i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Rör samman övriga ingredienser i en skål och blanda med rotfrukterna/grönsakerna.
- Tillaga i cirka 40 minuter.
Lämna ett svar