Den här rätten innehåller två av mina favoritingredienser: hel kyckling och aubergine. Älskar även curry så mina smaklökar hamnar i mathimlen av den här typen av mat. Hoppas att ni tycker om det lika mycket som jag.
Ingredienser
Kycklingen
- 1 st hel kyckling eller kycklingklubbor
- 50 g smör smält
- 3 tsk curry
- 2 tsk chili
- 0,75 tsk salt
Grönsaksgrytan
- 2 st aubergine
- 150 g babyspenat fryst eller färsk
- 30 g smör
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 3 tsk curry
- 1 tsk salt smaka av
- 3 msk koriander fryst eller färsk
- 3 dl grädde
- skyn från kycklingen
Instruktioner
Kycklingen
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Dela kycklingen i mindre delar om hel.
- Smält smöret och blanda samman med kryddorna. Lossa på skinnet och pensla kycklingen med smörblandningen både ovanpå och under skinnet.
- Tillaga i 45 minuter i ugnen, tills skinnet fått fin färg och blivit krispigt.
Grönsaksgrytan
- Lägg en klick smör i en stekpanna med höga kanter, häll i curryn och den pressade vitlöken. Stek en kort stund så att smakerna kommer fram. Lägg i aubergine och spenat. Stek tills auberginen blivit mjuk. Salta.
- Häll av skyn från kycklingen i stekpannan. Tillsätt grädden och koriandern och smaka av med eventuellt mer salt.
Lämna ett svar