Löjligt goda kycklingburgare med cheddarost och örter. Då osten smälter i stekpannan så blir ytan sådär härligt krispig och god. Servera gärna tillsammans med dina favorittillbehör och min variant av Green and Garlic-dressing.
Ingredienser
Kycklingburgarna
- 800 g kycklingfärs
- 150 g cheddarost riven
- 3 msk blandade örter (jag använde blandade frysta)
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Green and Garlic-dressing
- 1 st ägg
- 2 dl rapsolja
- 2 tsk pressad citron
- 2 krm ättika 24%
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 knippe basilika färsk
- 1 krm nymalen svartpeppar
- salt smaka av
Instruktioner
Kycklingburgarna
- Blanda samman samtliga ingredienser till kycklingburgarna.
- Forma dem till burgare och stek dem i olja eller kokosfett tills de fått fin färg och är tillagade helt igenom.
Dressingen
- Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Mixa med stavmixer nerifrån och upp tills vitt och fluffigt. Tillsätt sedan smaksättningarna. Mixa igen och smaka av med salt.
Lotta säger
Hej! Jag har precis hittat din blogg och wow, här finns massor med recept som jag måste testa! Detta låter fantastiskt gott!!
JillW säger
Välkommen hit! Hoppas du kommer hitta massa gott här 😉 Trevlig helg!