Gott, billigt, enkelt och hälsosamt. That’s the way I like it! Här får ni mitt recept på en god rätt som passar lika bra till vardag som helg. Välj de grönsaker som du gillar bäst.
Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater men är betydligt mer näringsrik än vanlig potatis. Välj gärna pumpa istället om du vill hålla ner kolhydratsmängden då den påminner om sötpotatis i smaken men innehåller färre kolhydrater.
Ingredienser
Järparna
- 500 g kycklingfärs
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk Soya
- 1 st ägg
- 2 msk grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Grönsakerna
- 2 st broccolihuvuden
- 1 st sötpotatis (eller pumpa för färre kolhydrater)
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- rapsolja
- salt
- nymalen svartpeppar
Såsen
- 3 dl grädde
- 0,5 msk Soya
- 1 tsk rosépeppar
- 1 tsk grönpeppar
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Järparna
- Hacka eller riv löken fint. Blanda tillsammans med pressade vitlöksklyftor och resten av ingredienserna till järparna.
- Forma till avlånga "korvar" och stek i smör tills de fått färg.
Grönsakerna
- Skär grönsakerna i mindre bitar. Krydda. Tillaga i 175 grader i cirka 20-30 minuter. Lägg gärna in broccolin när det är ca 15 minuter kvar om ni inte vill ha dem lika hårt tillagade. Häll på oljan efteråt då vegetabiliska oljor annars härsknar vid höga temperaturer och näringen försvinner. Kokosfett kan dock hettas upp.
Såsen
- Häll över ingredienserna till såsen och smaka av med eventuellt mer salt om det skulle behövas.
Lämna ett svar