Ja ni vet säkert vid det här laget hur mycket jag älskar kyckling i ugn. Det är ju dessutom både billigare och mer näringsrikt att köpa hel kyckling eller kycklingdelar som inte är färdigfileade.
Om man inte känner att man har råd att köpa ekologiskt/KRAV-märkt varje gång så köp i varje fall svensk kyckling då de har strängare regler för djurhållning än i de flesta andra länder som vi importerar ifrån.
Ingredienser
Kycklingklubbor
- 4 st kycklingklubbor stora
- 50 g smör
- 2 tsk soya
- 1 tsk timjan
- 1 krm svartpeppar
Spetskålpasta
- 1 st spetskålshuvud
- 50 g smör
- salt
Trattkantarellsås
- 200 g trattkantareller eller annan svamp
- 25 g smör
- 2 dl grädde
- 2 tsk soya
- 1 msk sockerfri lingonsylt kan uteslutas
- skyn från kycklingen
- ev. mer salt
Garnering
- 1 knippe färsk timjan
Instruktioner
Kycklingklubborna
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och blanda i soya och kryddor.
- Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna.
- Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills skinnet blivit krispigt och börjar lossna från benen.
Spetskålspasta
- Skär kålen på bredden i strimlor. Stek i smör och salta. Den är färdig när den börjar bli mjuk. Stek den inte för länge så den fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.
Trattkantarellsås
- Rensa svampen och stek den i smör och salta.
- Häll i grädde och kryddor samt skyn från kycklingklubborna.
- Koka upp och smaka av med eventuellt mer salt.
Servera
- Garnera gärna med en timjankvist.
Sandras Matkrypin säger
Härliga smaker i kombination med den krispiga kycklingen 🙂 Ser riktigt smarrigt ut!
Marja - Baka Sockerfritt säger
Det ser fantastiskt gott ut! Vilken aptitretande bild!
Sara säger
Detta var underbart gott!